top of page

חליטת צמחים לשתייה בהיריון

 

החליטה הבאה מתאימה לכל הנשים בכל שלבי ההיריון, למעט:

מי שלא טעים לה ומרגישה שזה לא זה בשבילה, או שידועה אלרגיה לאחד הצמחים (נדיר מאד).

מומלץ להתחיל לשתות מתחילת ההיריון ועד סוף ההנקה. 

 

  • החליטה נועדה לתמוך בהיריון, בלידה וההנקה ע"י חיזוק מערכות שונות בגוף ואיזון הורמונלי.

  • מחזקת רחם למניעה של לידה מוקדמת, לייצור צירים אפקטיביים, ולמניעת דימומים אחרי הלידה

  • מלאה בברזל ומינרלים אחרים ומסייעת בהעלאת ערכי ההמוגלובין

  • מסייעת בוויסות ערכי הסוכר בדם

  • מסייעת באיזון רגשי ומפחיתה סיכויים לדיכאון אחרי לידה

  • מסייעת בייצור חלב אחרי הלידה

  • החליטה אינה מזרזת ואינה נועדה להשרות לידה בשום צורה.

  • צריכת הצמחים בצורה נוזלית מעלה את אחוזי הספיגה של המינרלים והויטמינים.

  • לגבי הפטל - שאלה ששואלים אותי לעיתים קרובות - הפטל הוא צמח חזק ולא מומלץ לצרוך אותו לבד לכן אני ממליצה לצרוך אותו בתערובת הבאה, כך שהוא מאוזן ע"י הצמחים האחרים. בצורה זו אין חשש מתופעה של צירים מוקדמים כפי שיכול להיות כאשר צורכים את הפטל לבד. החליטה המשולבת מאפשרת צריכה של הפטל משבועות מוקדמים וכך מאפשרת לצמחים לעשות עבודת עומק טובה וארוכה על הגוף.

 

המתכון

יש לערבב ביחד את כל הצמחים הללו ולשמור בשקית או צנצנת אטומה:

50 ג' עלי אלפאלפא מיובשים

50 ג' עשב שיבולת שועל

100 ג' עלי פטל אדום

100 ג' עלי סירפד

 

הכנה

בכל ערב לקחת חופן מהתערובת ולשים בצנצנת או כד בנפח ליטר, למלא במים רותחים, לבחוש, לכסות ולהשאיר ללילה.

בבוקר לסנן טוב, לסחוט את העלים, ולשתות את המים במשך כל היום. אפשר לדלל עם מים או תה צמחים, או להמתיק בעדינות. מותר לקרר או לחמם לפי רצונך.

לשמור בקירור במשך היום.

הלהיט שלי בהיריון בימות הקיץ החמים היה להכניס לבלנדר עם מלא קרח, לימון ודבש.

 

פטל אדום

בפטל השתמשו נשים ומיילדות מזה דורות על גבי דורות באירופה ובאמריקה סביב שנת ההריון והלידה.

מכיל: סוכר פירות, פקטין, ויטמין C, B2, סידן, ניאצין, מגנזיום, מנגן, סלניום, אשלגן.

מזין ומחזק את הרחם ומשפר תפקודו בהריון ובלידה, עוזר במקרים של בחילות, חניכיים מדממים, מונע דימומים, מחזק ציפורניים, עצמות ועור, ומעודד יצירת חלב אם.

הפטל לא מזרז ולא מייצר צירים!

לא מומלץ לצרוך את הפטל לבד, אלא בשילוב הצמחים כפי שרשמתי.

 

הסרפד

הסרפד הוא מולטי ויטמין – מינרל, ז"א יש בו המון המון ויטמינים ומינרלים זמינים ובריכוז גבוה.

מכיל:  ברזל, כלורופיל, יוד, מגנזיום, אשלגן, סודיום, גפרית, ויטמינים A , C, D, K, חלבונים, ועוד.

מעולה לחיזוק רמת הברזל, לחיזוק כללי של מערכת החיסון, לבעיות בדרכי השתן, לעייפות כללית ולטיפול באלרגיות.

מחזק כליות, מנקה דם, מחזק ומגמיש רקמות, מעשיר ומעוד יצירה של חלב אם.

 

אלפאלפה – אספסת

העשב הכי מרוכז שקיים מבחינת חלבונים, מינרלים, ויטמינים ואנזימים חשובים. תרגום שמו בערבית – אבי כל המזונות.. סופר-פוד אמיתי.

 

עשב שיבולת שועל

מאזן סוכרים ושומנים בדם, מאזן את מערכת העצבים ומרגיע סטרס.

מחזק בניית רקמות ועצמות, מכיל הרבה סידן וקומפלקס B.

 

* כל הצמחים גדלים כאן וניתן להשיגם בחברת "עלעלים".

 

*המתכון באדיבות קרול גאוטצ'י, מיילדת בית והרבליסטית מזה 40 שנה בוושינגטון, ארה"ב.

 

באהבה!

דסי אלעד.

 

 

 

 

 

 

 

bottom of page