כמה מילים על שמן קיק
נשים שואלות אותי שוב ושוב - אז הנה כמה מילים על שמן קיק.
משום מה ממליצים עליו בקלות, אז חשוב לי שיאמרו כמה דברים בנושא -
** קודם כל - זהו שמן חזק, אפילו שהוא "טבעי". תזהרו, אל תקלו ראש בשימוש בו.
** וכמו כל דבר - חלק מהנשים יגיבו אליו כך וחלק יגיבו אחרת, ובכל זאת אני ממליצה להתייעץ עם מישהי שמבינה בנושא לפני השימוש, כמו שהייתן מתייעצות על כל חומר אחר בלקיחה פנימית בזמן היריון מתקדם.
** השימוש בשמן הוא התערבות לכל דבר, לא הייתי ממליצה לצרוך אותו אם אין סיבה ממש טובה.
** אני אישית לא ממליצה להשתמש אם לאישה היה ניתוח קיסרי בעבר, השמן יכול לייצר צירים חזקים מאד ואין לנו שליטה עליו, מה שיכול להכביד על הצלקת ולהגדיל משמעותית את הסיכון לקרע ברחם.
** אם בכל זאת מחליטים לקחת - שימו לב שיכול להיות מלווה בשילשולים (לשתות הרבה),
** השמן יכול לגרום ללידה מאד מהירה, אז לא כדאי להיות מאד רחוק מחדר הלידה או מהמיילדת, ולא מומלץ להיות לבד.
** התגובה יכולה להיות אחרי שעתיים או אחרי 20 שעות... חכו לפני שתקחו עוד מנה.
** עדיף לצרוך את השמן ביחד עם אוכל חלבוני - כך נספג לאט לאט. למשל לערבב את השמן עם ביצים ולטגן חביתה או לטחון טופו ולערבב אותו עם השמן וכו.
** מה שמאד חשוב - אם המוניטור (הדופק של העובר) לא תקין לחלוטין - אני ממש לא ממליצה להשתמש בשמן.